Hogyan lehet visszaállítani egy törölt bejegyzést az Instagramon. Lépésről lépésre útmutató

Létrehozva 1 augusztus, 2024
Egy csalódott férfi nézi a telefonját

Töröltél már valaha egy bejegyzést az Instagramon, és később azt kívántad, bárcsak visszahoznád? Legyen szó egy értékes pillanatot megörökítő fotóról, egy kritikus üzleti promócióról vagy egy kreatív videóról, az ilyen tartalom elvesztése mélyen frusztráló lehet, különösen akkor, ha jelentős érdeklődést, például kedveléseket, megjegyzéseket és megosztásokat halmozott fel.

Ellenőrizze az Instagram archívumot

Sokan nem tudják, hogy az Instagram automatikus archiválási funkciót kínál a bejegyzéseihez. Mielőtt pánikba esne, ellenőrizze archívumát. Ehhez lépjen a profiljába, érintse meg a három vízszintes vonalat a jobb felső sarokban, és válassza az "Archívum" lehetőséget. Itt találja meg az archivált bejegyzések vagy történetek megtekintésének lehetőségeit. Ha a bejegyzést archiválták ahelyett, hogy véglegesen törölték volna, egyszerűen visszaállíthatod.

Használja a Nemrég törölt funkciót

A közelmúltban az Instagram bevezette a „Recently Deleted” nevű új funkciót, amely akár 30 napig is megőrzi a törölt bejegyzéseket. A funkció eléréséhez lépjen a "Beállítások", majd a "Fiók" elemre, és válassza a "Nemrég törölt" lehetőséget. Ha a bejegyzésed ott van, visszaállíthatod vagy véglegesen visszaállíthatod a profilodba.

Adatok helyreállítása a telefon biztonsági mentéséből

Ha rendszeresen biztonsági másolatot készít a telefonon lévő adatokról, akkor előfordulhat, hogy a törölt bejegyzésről másolatot kap. Ez az adatok biztonsági mentésének beállításaitól és gyakoriságától függ. Ellenőrizze az iCloud , a Google Drive vagy bármely más használt felhőszolgáltatás biztonsági másolatait, hogy megtudja, ott van-e a törölt bejegyzés.

Használjon adat-helyreállító szoftvert

Ha a fenti lehetőségek egyike sem működik, forduljon adat-helyreállító szoftverhez. Különféle programok állnak rendelkezésre a piacon, amelyek képesek beolvasni és visszaállítani a mobileszközökről törölt adatokat, beleértve a törölt fényképeket és videókat. Ezek végső megoldások lehetnek, ha minden más módszer sikertelen.

Következtetés

Az Instagramon törölt bejegyzések helyreállítása nem mindig garantált, de a cikkben leírt lépések követésével növeli a siker esélyét. Fontos, hogy gyorsan cselekedjen, és minden rendelkezésre álló erőforrást felhasználjon az elveszett tartalom helyreállításához. A jövőben fontolja meg az archiválás és a rendszeres biztonsági mentési funkciók használatát a véletlen adatvesztés megelőzése érdekében.

Instagram fiók

Sajnos az Instagram „Nemrég törölt” funkciója legfeljebb 30 napig tárolja a törölt bejegyzéseket. Ha több mint 30 nap telt el a bejegyzés törlése óta, akkor valószínűleg véglegesen eltávolították az Instagram szervereiről, és közvetlenül az Instagramon keresztül nem lehet visszaállítani. Azonban még mindig van esélye, ha biztonsági másolatot készített a telefon adatairól, amely tartalmazza az Instagram alkalmazás adatait a bejegyzés törlése előtt.

Igen, ha a törölt Instagram-sztorit az elmúlt 24 órában tették közzé. Az Instagram „Nemrég törölt” funkciója azokat a történeteket is tárolja, amelyek nem szerepelnek az archívumban. A törlést követő 24 órán belül elérheti és visszaállíthatja őket a „Nemrég törölt” részben. 24 óra elteltével, ha a történetet nem mentette az archívumba vagy a kiemelések közé, akkor a rendszer véglegesen törli, és nem állítható vissza

Cselekedjen gyorsan, és ellenőrizze a „Nemrég törölt” mappát az Instagram beállításai között. Ez az első hely, ahol a közelmúltban törölt bejegyzéseket ideiglenesen tároljuk. Ezt úgy érheti el, hogy belép a profiljába, megérinti a "Beállítások", majd a "Fiók" elemet, és kiválasztja a "Nemrég törölt" lehetőséget. Ha ott találja a bejegyzését, könnyen visszaállíthatja. Fontos, hogy azonnal cselekedjünk, mivel a bejegyzéseket itt csak 30 napig tároljuk. Ezenkívül rendszeresen készítsen biztonsági másolatot adatairól, hogy elkerülje az ilyen veszteségeket a jövőben.