Snapchat szűrő létrehozása: lépésről lépésre kezdőknek

Létrehozva 17 szeptember, 2024
snapchat szűrők

A Snapchat szűrők népszerű módja a felhasználói elkötelezettség fokozásának és a kreativitás bemutatásának. Akár egy különleges eseményhez, például esküvőhöz, születésnaphoz vagy üzleti promócióhoz szeretne szűrőt tervezni, a folyamat egyszerűbb, mint gondolná. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan hozhat létre olyan Snapchat szűrőt, amely tükrözi személyes stílusát vagy márkáját. Megismerheti a műszaki követelményeket, a tervezési tippeket és a benyújtási folyamatot, amelyek életre keltik egyéni szűrőjét. Kezdjük a tökéletes Snapchat szűrő létrehozásához vezető úton!

A Snapchat szűrőkövetelményeinek megértése

Mielőtt belevágna a szűrő tervezésébe, fontos megérteni a műszaki követelményeket. A Snapchat kétféle szűrőt kínál: közösségi szűrőket és geoszűrőket. Míg a közösségi szűrők ingyenesek és nyilvános helyeken használhatók, a geoszűrők gyakran eseményalapúak, és a terület méretétől és időtartamától függően pénzbe kerülnek. A tervnek meg kell felelnie bizonyos irányelveknek, beleértve a fájlméretet, a méreteket (1080 x 1920 képpont) és az átlátszóságot (PNG-fájl). A Snapchat a szűrőket is felülvizsgálja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek a tartalmi irányelveknek, ezért a jóváhagyáshoz elengedhetetlen a nem megfelelő vagy túlzottan márkázott tartalmak elkerülése.

A Snapchat szűrő megtervezése

Most, hogy ismeri a követelményeket, ideje megtervezni a szűrőt. A terv elkészítéséhez használhat olyan programokat, mint az Adobe Photoshop, a Canva vagy a Snapchat saját szűrőkészítő eszköze. Győződjön meg arról, hogy a szűrő vizuálisan tetszetős, és releváns a témához vagy eseményhez, amelyhez használja. Legyen egyszerű, de hatékony a kialakítás, ügyelve arra, hogy a képernyő közepén elegendő hely maradjon a felhasználók arcának vagy kattanásának. Használjon átlátszó hátteret, és építsen be olyan elemeket, mint az egyéni szöveg, logók és rajzok, de ügyeljen arra, hogy ne zsúfolja túl a tervezést.

A Snapchat szűrő elküldése

Ha elkészült a terv, el kell küldenie azt jóváhagyásra a Snapchat webhelyen vagy alkalmazáson keresztül. Navigáljon a Szűrő létrehozása szakaszhoz, töltse fel a fájlt, és válassza ki azt a geokerítési területet, ahol a szűrő elérhető lesz. Kiválaszthatja a szűrő elérhetőségének kezdő és befejező időpontját is. A Snapchat felülvizsgálja beküldését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az megfelel az irányelveinek. Ez a folyamat néhány órától néhány napig tarthat. A jóváhagyást követően a szűrő a megadott területen és időkereten belül aktív lesz.

A Snapchat-szűrő teljesítményének népszerűsítése és elemzése

Ha a szűrő életbe lép, ideje népszerűsíteni és bevonni a felhasználókat. Ossza meg a szűrőt közösségi média platformjain, és bátorítsa barátait és követőit a használatára. Ha eseményhez vagy vállalkozáshoz használja a szűrőt, vegye fel a promóciós anyagaiba. A Snapchat egy elemző eszközt kínál annak nyomon követésére, hogy hányan használták vagy nézték meg a szűrőt. Ezek az adatok segíthetnek felmérni a szűrő sikerét, és tájékozódhatnak a jövőbeli tervekről. A kulcsfontosságú mutatók, például a használat és az elköteleződés értékelésével optimalizálhatja a jövőbeli szűrőkampányokat.

Következtetés

A Snapchat szűrő létrehozása szórakoztató és hatékony módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a felhasználókkal, és fokozza az eseményeket vagy promóciókat. A megfelelő tervezéssel és a Snapchat követelményeinek megértésével bárki létrehozhat egy professzionális megjelenésű szűrőt, amely hozzáadott értéket ad a felhasználói élményhez. Akár egy vállalkozást reklámoz, akár egy különleges alkalmat ünnepel, a Snapchat szűrői egyedülálló platformot kínálnak a kreativitás számára. Kövesse az ebben az útmutatóban ismertetett lépéseket, és már jó úton halad a sikeres Snapchat-szűrő létrehozása felé.

szűrő

Igen, a Snapchat alkalmazással közvetlenül a telefonjáról hozhat létre és küldhet el szűrőket. Egyszerűen lépjen a Szűrő létrehozása szakaszba, ahol megtervezhet és elküldhet egy szűrőt anélkül, hogy harmadik féltől származó tervezőeszközre lenne szüksége.

A Snapchat Geofilter költsége a geokerített terület méretétől és attól függ, hogy mennyi ideig szeretné a szűrőt aktívnak tartani. Az árak általában 5 dollár körül kezdődnek egy kis területen, rövid időn belül, de jelentősen emelkedhetnek nagyobb területek vagy hosszabb időkeretek esetén.

A szűrő elküldése és jóváhagyása után nem szerkesztheti azt. Azonban törölheti a szűrőt, mielőtt életbe lépne, vagy szükség esetén új verziót küldhet be. Ha módosítani szeretne, a legjobb, ha a benyújtás előtt győződjön meg arról, hogy minden tökéletes.